Tuesday, February 16, 2010

CNY holiday @ Sunway Lagoon

Semalam kami sekeluarga gi jenjalan kat Sunway Lagoon.Dis time along asyraf join sekali.Pepagi aku dah bangun buat sosej roll n sandwich...hajat dihati ble jimat kos sikit.Kuar rumah 9.45 pagi n sampai dalam 10.30pagi.Ya ampun ramainye umat manusia...Ayah beratur beli tiket , aku n anak2 jln kat gift shop.Adam sambar cap ..pilihan hati pastinye blue color ..hai dah pandai bergaye ank bujang aku ni.
Mase nak q masuk ayah cakap guard chk beg bagai..makanan mmg dia reject.Alahai camni x dptla nak makan bekpes yg aku buat..last2 suruh along simpan dlm kete.
Masuk je dalam macam2 yg ada..
Malas nak cite byk, layanla gambar hapi holiday aku sekeluarga


Amik gambar ngan Mr Quack..
Harith tgh sibuk baca ..amel pun ikut..
Adam wit ibu...dalam Wagon wheel
Mane Adam???
Naik Apache pot
I'm tiredla ibu...
eiii...takutnye.Pirate's Revenge.
Harith dah penin....

Tengok ikan la pulakk
I'm ready... saya nak mandi
Harith wit ayah mandi2
Bestnye....
Adam dalam kolam pun nak berkarate..

main air...

Cantik tak swim suit saye????
Arrghhh... apa2 pun saya encem....
adam depan Scream Park..nak masuk takut,amik gambar jadila...
Adam cbuk cari peluang nak tgk dalam park tu...
Boringnye naik kuda nie....
Adam wit along cuba nasib.... dpt fridge magnet je...

Friday, February 12, 2010

Tudung ohhh tudung....

Hari ni pas aku buat payment tudung kat Linda MZ trus aku bukak lemari aku.Ya Allah, dah nak melimpah ruah tudung2 aku..mana aku nak sumbat lagi for nxt incoming ??..
Banyak betul aku dah beli rupanye.Aku kira ada dlm 25 elai kalau convert regenya mau dekat RM1k++.Ish..ish..ish!!! gile tul tapi nak buat camne aku dah minat.Aku mmg dah fallin in luv kat tudung2 awning ni.Bukan apa senang dan pantas.Byk tul benefitnye tuk diri aku n org2 keliling aku .
Dalam koleksi aku ada 2 tudung je yg jadi favorite aku ARIANI & de ZAHRA..ada yg aku beli on line,ada yg aku gi terjah sendiri..quality 2 tudung nie mmg superb..rege jgn ckpla nak cantik tutup mata jela.Penah jugak aku cuba beli tudung yg selain dari 2 brand nie tapi ati x berkenan..ntahla byk x cantiknye dari cantik...
Apa2 pun camne aku nak buat sekarang ??tudung ni plak xleh sebarang lipat mau nanggis gile aku dibuatnye klau awning dia rosak.Xkan nak bli lemari lagi..xkan nak bagi kat org...owh no soooriii........arghhh!! tudung ohhh tudung...... :(

Tudung Ariani & de ZAHRA for sales??? (oh no!!!..mau meraung tuan lemari nie...)
de ZAHRA...designnya yg cun melecun buat RM ku melayang-layang...
Original tu...
ARIANI..almost plain color..
Bukan copyrightnye tau.....ASLI lagi.


Xtiviti Harith yg terkini...

Lepas harith sedar dirinye telah "divideokan n dipublish" dalam blog nie ..inilah xtivitnye yg terkini.Tiap2 masa asyik nak tgk video dia nyanyi.Naik penat aku nak tekan repeat..tapi demi anak aku layan la jugak...

dok leka tgk viideo sendiri...

gelak besar nampak...
walaupun harith noti boy..ibu luv u jugak...

alahai eksyen je.. tu suruh tekan enter lain yg ditekan.


Friday, February 5, 2010

Perkembangan Anak2 ku

Adam Haziq dengan wajah yang terkini... silaunye....



Akmal Harith yang semakin bijak..

video
penat nyanyi dapat upah......
*suka layan channel 106 ...*




Kembara @ PetroSains KLCC

Sabtu minggu lepas , aku n family gi kembara @ Petrosains.Itu semua si Adam Haziq punye request pas tgk "AC dimana???...".Mula2 malas nak pg sbb mesti adventure nak bawak sikecik Harith tu jln2 almaklumla lasaknye ble tahan...tapi sbb Adam rajin sesgt bt revision pagi tu terpaksala aku bagi reward.Lps zohor kuar rmh,1/2 jam sampai...On d way carik Petrosains aku dah nampak Toys R' Us..alamak abislah klau Adam nampak..x sempat nak pusing, aku dengar satu suara "Ibuu..... Toys R' Uslah..Adam nak pegi,adam nak pegi jugak..." Aku buat dek je...Last2 jumpak gak PetroSains.Per entry: Family pakej RM24/2A+2C.
Lebih 3jam duk ronda dlm tu .Penatnye jalan tambah penat kena wach out sikecik tu..Apa2pun okeylah PetroSains nie sesuai tuk bawak ank2 jadi apalagi layanla gambar kitaorg nie.....